Rafting – forsränning

Vill du ha äventyr på din semester? Lite fart, spänning och en adrenalinkick utöver det vanliga, då är forsränning i bergen perfekt för dig.

 

Beroende på vilka du väljer att åka med kan forsränningen variera.

Jag tänker ta upp ett exempel från FAMTOUR, som är populärt i Alanya. Om man bokar med FAMTOUR tar RAPIDO över äventyret på plats.

 

Ex: Äventyret börjar med att de plockar upp en på hotellet. Med rapido åker man buss från Alanya till Antalya uppe i bergen. Det tar ca en timma och man stannar längst nere vid bergen då man kan unna sig glass, mat, suvenirer mm. Sedan fortsätter turen upp den smala vägen till toppen. Där lämnar man alla pengar, kameror mm, och tar på sig en flytväst samt hjälm. Sedan med rapido avgår turen högst upp i bergen, det finns inga vägar för bilar, så man måste gå den resterande biten. Högst upp stannar man till vid ett ställe där man får ta kort i 14-gradigt vatten, sedan går hela gruppen mot båtarna där man bestämmer om man vill åka i en båt där det ryms 8+1 personer, eller i en tvåpersoners båt.

När jag och min familj åkte forsränning valde vi 8 båten. Så i vår 8+1 båt var vi fyra nationer, Sverige, Tyskland, Estland och såklart Turkiet.

Väl ute i båten på floden börjar man att forsränna, pauser tillkommer då man får bada i 14-gradigtvatten samt att det förekommer mycket vattenkrig mellan båtarna.

När man kommit till hälften stannar man till på ett ställe och äter lunch som ingår i priset. Efter lunchen fortsätter turen och tillslut när man når målet samlas alla människor från alla båtar, byter om till torra kläder och senare har rapido tagit kort och gjort en video från allas utfärd på floden.  Det är dock mot extra kostnad att köpa dessa kort.

Det hela slutar med att man åker samma buss hem till hotellet igen och man har ett minne för livet. 

2011-03-17 ⏐ 20:12:54 ⏐ Kommentarer: 0




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: