Kleopatrastrand

Kleopatra ligger på den vänstra sidan av Damlatas-grottan. Tack vare sin bred med finkornig och vit sand är det den mest kända stranden i Alanya och anses vara den finaste.

Kleopatrastranden utger cirka två kilometer och har sand som kan bli riktigt het under högsäsongen. Tips är att gå med sandaler till och från stranden och badet för att slippa onda fötter.

På Kleopatra strand bli havsbotten brantare och därför är denna mindre lämplig för barn eller för personer som inte känner sig säkra i djupt vatten.

Ibland kan det förekomma höga vågor, då brukar det vara röd flagg. När det är röd flagg badar man på egna villkor och man måste passa sig för kombinationen att det blir djupt snabbt samt höga vågor.

Viken mellan stranden och halvön där borgen ligger heter Kleopatraviken och ska tydligen fått sitt namn från den egyptiska drottningen Kleopatra då hon stannat där för att bada i det kristallklara blåa vattnet.

För duktiga simmare kan det vara en fin tur att simma ut från stranden längs halvön och fram till Fosforgrottan längre ut. I denna grotta kan man dyka i mot att man betalar en liten avgift.

Här kan man hitta restauranger som säljer dricka och mat. Vattensport som jetski, bananbåt och parasailing finns här också för de som vill. Möjlighet till att hyra både solstolar och parasoller finns.

2011-03-17 ⏐ 20:19:29 ⏐ Kommentarer: 0




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: