Hamam

Hamam kallas också för turkisktbad. Hamam är en variant av ångbad, en slags bastu. Hamam ursprung går långt tillbaka i tiden inom den turkiska historien.

Hamam är en annorlunda men ett roligt bidrag till semesterminnena från Alanya. De används både av kvinnor som män. I Turkiet och Alanya finns det separata rum för kvinnor och männen.

 

Ex på Hamam:

Behandlingen börjar med att man går in i den stora ”bastun” som består utav marmor. Efter ett tag inne i marmorbastun då kroppen har värmts upp och man har tvättat sig med varmt vatten får man lägga sig i mitten av en stor, varm marmorplatta och blir skrubbad samt tvättad över hela kroppen. Det är en helkroppsbehandling. Man skrubbar bort gammal hy och efter skrubbandet följer en helkroppsmassage med olja, för att göra huden ännu lenare. Många säger att det känns som att bli pånyttfödd då man är så len och mjuk.

 

Tänk på:

– Alla behandlingar följer inte samma mönster som det står ovan, ta reda på om massage ingår, eller om nu måste betala extra för den.

– Det är oftast män som arbetar på Hamam platser och de är oftast de som ger massage och skrubbar. Om du vill ha en tjej som skrubbar, kolla först om det finns kvinnliga arbetare.

– Ta helst Hamam i början av din semester. Efter behandlingen kan solen ta extra mycket, så sola försiktigt efter besöket.

– Researrangörerna erbjuder oftast hamam till ett litet högre pris, dock ingår transfer till och från. På många hotell erbjuds även hamam. Det kan även finnas i närheten där du bor. Kolla därför upp vilken du tycker kännas bäst och rätt för dig.

2011-03-17 ⏐ 20:13:28 ⏐ Kommentarer: 0




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: